🎄

Varia

Hoe kan ik meekijken op jullie scherm?

Tijdens onze afspraken vragen we soms om te schermdelen. Via schermdelen kan een Yoolsie jou visuele uitleg geven over (bijvoorbeeld) jouw website.

Schermdelen via Google Meet

Als dit de eerste keer is dat je Google Meet gebruikt zal je enkele toestemmingen moeten geven om dit te doen werken.
1. Open de link die je doorgestuurd kreeg door de Yoolsie.
Voor je afspraak krijg je al een link mee voor het schermdelen waar je mag op klikken. Bijvoorbeeld:

2. Indien je de eerste keer Google Meet gebruikt (of het is al even geleden) zal je toestemming moeten geven voor je microfoon en camera.

Dit is via een pop-up die links bovenaan in je scherm verschijnt.

3. Vul je naam in en klik op de blauwe "Ask to join" knop
4. De Yoolsie krijgt een melding dat je klaar bent om de videocall binnen te komen. Je zal automatisch toegevoegd worden op het aanvangsmoment.

Schermdelen via Whereby

Als dit de eerste keer is dat je Whereby gebruikt zal je enkele toestemmingen moeten geven om dit te doen werken.
1. Open de link die je doorgestuurd kreeg door de Yoolsie.
Voor je afspraak krijg je al een link mee voor het schermdelen waar je mag op klikken. Enkele voorbeelden zijn:

2. Vul je naam in en klik op de blauwe "Continue" knop
3. Indien je de eerste keer Whereby gebruikt (of het is al even geleden) zal je toestemming moeten geven voor je microfoon en camera.
Dit doe je door te klikken op de blauwe "Request Permission" knop te drukken. (Je kan je camera en microfoon nadien terug uitschakelen).
4. Er verschijnt een pop-up van je browser waarin je de toestemming moet bevestigen door op "Allow" te klikken.
Dit venster kan licht afwijken van de foto hieronder afhankelijk van welke browser je gebruikt.
Afhankelijk van je browser kan er mogelijk nog een tweede en derde pop-up verschijnen voor de toestemming voor je camera én microfoon:
5. Als laatste stap klik je in dit scherm op de blauwe knop "Join Meeting".
Whereby en Google Meet werken niet met Internet Explorer. Het gebruik van Internet Explorer wordt ook afgeraden omdat deze browser verouderd is en niet meer onderhouden wordt door Microsoft, wat een beveiligingsrisico met zich meebrengt. Gebruik zoveel mogelijk Google Chrome, Mozilla Firefox of Apple Safari om te surfen om het web.