Wij plaatsen je website optimaal online maar het is belangrijk dat je zelf af en toe wat tijd vrijmaakt om aanpassingen te doen aan je site. Verwijder regelmatig verouderde bestanden om te vermijden dat de site te zwaar wordt en de laadtijd te hoog is.

Plaats regelmatig wat nieuwe bestanden en foto's online. Vergeet deze zeker niet te comprimeren voor je ze online plaatst.

Afbeeldingen kan je snel online laten comprimeren waarbij je enkel hoeft je bestanden te selecteren op je computer. De website biedt jou dan de gecomprimeerde versie aan die je kan downloaden en gebruiken op je website.

Voor afbeeldingen: tinypng.com

Voor PDF-bestanden: smallpdf.com

Nog enkele tips:

- Beperk het aantal afbeeldingen op één pagina. Dit maakt de website trager.

- Host grote bestanden op een ander platform (Youtube, Dropbox, Instagram, Google Drive). Deze platformen bieden de optie om deze bestanden te gaan integreren op je site.

- Vermijd het opladen van dezelfde of te gelijkaardige afbeeldingen. Laad enkel afbeeldingen op die relevant zijn voor je bezoeker.