In deze handleiding leggen we je uit hoe je een Facebook bedrijfspagina kan aanmaken. We geven je hieronder ook enkele tips mee om je Facebook bedrijfspagina te onderhouden.Facebook bedrijfspagina aanmaken


Van alle sociale netwerksites voor bedrijven in België is Facebook de populairste. Heel veel bedrijven zijn namelijk actief op dit platform.In deze gids leggen we je stap voor stap uit hoe jij een bedrijfspagina kan aanmaken op Facebook


 1. Meld je aan op je persoonlijk Facebook profiel. Heb je nog geen profiel op facebook? Maak hier een aan.

 2. Surf naar deze link om een nieuwe Facebookpagina te maken.

 3. Kies een passende onderverdeling 4. Vul alle nodige basisgegevens in en klik vervolgens op Aan de slag


 5. Voeg daarna de juiste categorieën toe, alsook een beschrijving van je bedrijf en je website. Kies vervolgens je unieke Facebook adres zodat mensen je pagina makkelijker kunnen vinden. Klik op Informatie opslaan van zodra je klaar bent. 6. Kies een profielfoto. Om je herkenbaarheid te verhogen kies je best je logo als profielfoto.

 7. Voeg de pagina toe aan je favorieten zodat je deze snel terugvindt. 8. Vervolgens vraagt Facebook om meer te vertellen over de doelgroep van je bedrijf. Vul dit zo nauwkeurig mogelijk in. Iedereen kan je pagina vinden, maar Facebook doet zijn best om de pagina te laten zien aan personen die voor jouw zaak het meest relevant zijn. Klik op Opslaan als je klaar bent.


 9. Je Facebookpagina is nu aangemaakt! Tijd om ze nu wat aan te vullen. Voeg een leuke omslagfoto toe! (Bijvoorbeeld een leuke foto van je zaak, realisaties, etc)


 10. Tijd om nu wat meer informatie op je Facebookpagina toe te voegen. Klik op het pennetje dat verschijnt als je met je muis over 'Info' gaat.

 11. Klik vervolgens op Pagina-informatie

 12. Vul de gegevens aan. Vul een beschrijving, e-mailadres, etc in en kies je unieke Facebook-webadres. 13. Zo, je Facebookpagina is goed gevuld. Tijd om wat likes te verzamelen! Begin met je vrienden uit te nodigen op deze manier: 14. Je kan je Facebook bedrijfspagina snel terugvinden via je eigen Facebook profiel, in de linkerkolom bij je Pagina's
Enkele tips


Hoera! Je hebt nu een bedrijfspagina op Facebook. Nu zal je deze uiteraard nog moeten onderhouden. Hier enkele tips:
 • Plaats minstens om de twee weken een bericht. Schrijf en post over de dingen die je onderneming aan het doen is. Praat niet alleen over de finale zaken, maar ook over hoe sommige zaken tot stand komen, hoe het er aan toe gaat op de werkvloer en/of wat je op lange termijn van plan bent. 
 • Geef je bedrijf een gezicht! Zodra mensen een betere en humanere inkijk in het bedrijf hebben, zullen ze sneller geneigd zijn om te kopen bij jou. Beleven ze een positieve ervaring, dan zorgt mond-tot-mond reclame sowieso voor de rest! Investeer daarom de nodige dosis tijd en energie in de creatie van de inhoud die je deelt.
 • Treed in dialoog. Je schrijft leuke content en je plaatst die geregeld online. Logischerwijs zullen mensen hierop reageren. De kunst is dan om hier op een gepaste manier te antwoorden. Je hoeft niet op elke reactie een antwoord te formuleren, maar reageer als je merkt dat er toch nog wat duiding moet worden gegeven. Speel zo in op de behoefte naar informatie van je klant.

Succes met je Facebook bedrijfspagina!

Meer handige tips voor het onderhouden van je Facebookpagina vind je hier:

Heb je liever dat wij je aanpassingen voor jou doen? Bekijk ons Full Service pakket.