🎄
Van maandag 26 december 2022 t.e.m. 1 januari 2023 sluit het Yools kantoor.
Op maandag 2 januari schieten we uit de startblokken om er samen met jullie een schitterend jaar van te maken.

Yools Helpdesk

Ik heb een vraag over...
WordPress

Hoe kan ik een video toevoegen aan mijn website?

In deze handleiding leggen we je uit hoe je een video upload op Youtube. We leggen je hieronder eveneens uit hoe je die video vervolgens op je website plaatst.
We raden af om videobestanden rechtstreeks op te laden in je mediabibliotheek en op die manier op je website te zetten. Video's zijn zware bestanden en hebben een nadelig effect op het dataverbruik van je website (dat beperkt is op je Wordpress site) en de laadtijd van je website (die je gebruikerservaring en vindbaarheid mee bepaalt).

Je kan wel makkelijk video's integreren vanop een extern platform zoals Youtube of Vimeo. Dit heeft als voordeel dat het dataverbruik van het filmpje niet voor jouw rekening is maar jouw bezoekers kunnen wel de video binnen jouw website bekijken.

Voor instructies hoe je jouw video oplaad naar Youtube kan je hier kijken. Je hebt hiervoor een Google account nodig (gratis).

Hoe je een video oplaad naar Vimeo lees je hier. Je hebt hiervoor een Vimeo account nodig (gratis).

Video toevoegen op je website

2. Ga naar Pagina's en klik op de pagina waar je de video wil plaatsen.
3. Plak de Youtube of Vimeo weblink op de plaats waar je het filmpje wil. De video zal nu automatisch verschijnen.
4. Klaar! Klik op Bijwerken om je aanpassingen op te slaan.
Ziet jouw website er niet uit zoals deze screenshots?

Mogelijk heb je een oudere versie van Wordpress of is jouw website gebouwd in Sitemanager. Zegt dit je niets? Neem dan even contact op met onze support dienst en we helpen je verder op weg!

Heb je liever dat wij je aanpassingen voor jou uitvoeren? Je kan kiezen voor een Full Service pakket waarin wij voor jou je webmaster op afstand zijn. Liever éénmalig een aanpassing laten uitvoeren? Dat kan tijdens een Live Support sessie. Neem contact op met onze support dienst en dan bekijken we samen met jou de beste oplossing :-)

Niet gevonden wat je zocht?

Soms is jouw vraag wat unieker, specifieker,... Dan wat we hier in onze hulpartikelen beschrijven. Je kan hiermee steeds bij ons terecht!

Niet gevonden wat je zocht?