🎄

Varia

Hoe vraag ik een FIT subsidie aan?

Mogelijk komt jouw website project in aanmerking voor een FIT subsidie. We leiden je graag doorheen de aanvraagprocedure.

Wat is een FIT subsidie?

Kmo's in het Vlaamse Gewest kunnen bij Flanders Investment and Trade (FIT) een subsidie bekomen van 3000 - 4500 EUR om digitale, internationale commerciële bedrijfscommunicatie te realiseren die het internationaal ondernemen vanuit Vlaanderen bevordert.

Deze subsidie kan dus gebruikt worden om jouw meertalig website project op te starten.

Hoe kan je je account aanmaken? (Nodig om het dossier in te dienen)

1) Bezoek de website van Flanders Trade

Dat kan via deze link.

2) Klik "op subsidie aanvragen"
3) Kies je inlogmethode
4) Maak een account aan

Je kan een account aanmaken door je ondernemingsnummer te selecteren.

Opgelet! Alleen de wettelijke vertegenwoordiger van je bedrijf kan de aanvraag indienen.

Indien je nog geen account hebt kies je voor de optie "You don't have an account" door op de blauwe knop met "Free registration" te klikken.

Indien je wel al een account hebt kan je doorgaan naar het onderdeel "Dossier indienen".

Geef je e-mailadres in en accepteer de voorwaarden (Step 1 - Basic data). Klik op "Next".

Je krijgt een aantal gegevens over je bedrijf te zien. Kijk deze na en vul aan / verbeter waar nodig.

Hierna moet je op onderstaande vragen antwoorden om je account te vervolledigen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te geven en aan te tonen hoe jouw bedrijf internationaal zou kunnen groeien.

Geef voorbeelden van wat je internationaal al doet, of zou willen doen. Heb je al klanten in het buitenland (uitgezonderd Nederland)? Of heb je daar al contacten? Wie zijn mogelijke buitenlandse concurrenten?

In welke sector ben je actief? Indien je bedrijf al exporteert, naar waar?

Vul hierna je eigen gegevens in (Step 2 - Personal details).

Selecteer waarin je geïnteresseerd bent en de landen die je interesseren voor jouw bedrijf (Step 3 - Interest profile).

5) Druk op "Send"

Je zal twee e-mails krijgen ter bevestiging van je account. Een eerste e-mail is om te bevestigen dat je account aangemaakt werd, De tweede e-mail is om een wachtwoord aan te maken.

Het kan een paar minuten duren vooraleer je de tweede e-mail krijgt.

Volg de stappen in de e-mail om je e-mailadres te linken aan jouw ondernemingsnummer en een paswoord aan te maken.

Wanneer je profiel aangemaakt is, kan je een dossier indienen.

Hoe kan je je dossier indienen?

1) Klik op "Subsidie aanvragen"
2) Log in met je account

Selecteer de optie "You already have an account" door op de blauwe "Link your user" knop te klikken.

3) Klik op "create new application" om je aanvraag in te dienen voor een meertalige website
4) Vul de nodige financiële data in

Je kan deze informatie best opvragen bij je boekhouder.

5) Duid aan dat je een meertalige website wenst te laten aanmaken

Vergeet ook niet de vinkjes naast de "Terms & conditions" en de "Principles of Corporate Social Responsibility" aan te vinken.

6) Geef aan welke talen en landen belangrijk zijn voor je bedrijf.

Opgelet! Dit mag niet Nederland zijn (het gaat immers om een vertaling van Nederlands naar een andere taal / andere talen).

Het is steeds belangrijk uit te leggen waarom het je gaat helpen om te exporteren en dat het ook een impact zal hebben op de groei van je bedrijf en op werkgelegenheid dat je dan zal creëren.
Leg ook uit wat we voor je website zullen voorzien. We kunnen je natuurlijk helpen om dit concreet te formuleren.

Het budget is dan gelijk aan het bedrag op onze offerte.

7) Voeg de bijlagen toe

Voeg onze offerte toe als bijlage. Druk op "Next" en "Save" om je aanvraag te verzenden.

In een latere fase (om terugbetaald te kunnen worden) zal je nog een factuur moeten indienen samen met een printscreen dat het FIT logo op de website staat.

Opvolging van het dossier

Enkele dagen na het indienen van je dossier ontvang je een ontvangsbevestiging en krijg je een dossiernummer en dossierbeheerder toegewezen.

Deze mail bevat niet de definitieve beslissing maar wel een aanduiding dat je dossier compleet is en in aanmerking komt voor de subsidie.

Lees deze mail goed en volg je dossier verder op met je dossierbeheerder of via de website van FIT onder de rubriek 'subsidies en financiering' > "mijn aanvragen".

Heb je hier verder nog vragen over? Dan kan je steeds terecht bij je Yools accountmanager. Hij of zij zal je bijstaan waar nodig doorheen dit proces.