🎄

Varia

Hoe kan ik zelf mijn website onderhouden?

Wij plaatsen je website optimaal online maar het is belangrijk dat je zelf af en toe wat tijd vrijmaakt om aanpassingen te doen aan je site. Verwijder regelmatig verouderde bestanden om te vermijden dat de site te zwaar wordt en de laadtijd te hoog is.

Plaats regelmatig wat nieuwe bestanden en foto's online. Vergeet deze zeker niet te comprimeren voor je ze online plaatst.

Bestanden online laten comprimeren vóór je deze gebruikt op de website

Afbeeldingen kan je snel online laten comprimeren waarbij je enkel hoeft je bestanden te selecteren op je computer. De website biedt jou dan de gecomprimeerde versie aan die je kan downloaden en gebruiken op je website.

Voor afbeeldingen: tinypng.com

Voor PDF-bestanden: smallpdf.com

Ongebruikte of onnodige afbeeldingen verwijderen

1. Login op je website

2. Ga naar "Media". Je kan hier alle bestanden terugvinden die ooit zijn opgeladen op je website.

3. Als je merkt dat er bestanden zijn die je niet meer nodig hebt, kan je deze best verwijderen. Dat kan je door op het bestand te klikken en in het nieuwe venster nog eens te klikken op "Permanent verwijderen".

Het aantal afbeeldingen per pagina beperken

Omdat je je website niet te zwaar wilt maken en je bezoeker waarschijnlijk niet door de hele pagina zal scrollen raden we aan om maximaal 20 (gecomprimeerde) foto’s per pagina te gebruiken. Geen zorgen als je er toch meer wilt plaatsen, maar probeer deze foto's dan te comprimeren of te herschalen.

Zware bestanden extern hosten

Indien je merkt dat het geen optie is om afbeeldingen of andere bestanden te verwijderen, kan je deze ook altijd extern hosten.

Er wordt tegenwoordig vaker gebruik gemaakt van social media (Facebook, YouTube, Instagram, etc.) of cloud-oplossingen zoals Dropbox of Google Drive. Deze kanalen bieden de mogelijkheid aan om snel en makkelijk inhoud te integreren op je website.

Als je hierover meer informatie wil kan je ons altijd mailen of bellen.

Andere tips

• Hou steeds rekening met mobiele bezoekers. Deze gebruikers maken gemiddeld 50% uit van het totaal aantal bezoekers op je website.

• Ga voor kwaliteit over kwantiteit

• Vermijd het opladen van dezelfde of te gelijkaardige afbeeldingen. Laad enkel afbeeldingen op die relevant zijn voor je bezoeker.