🎄

SiteManager

Hoe kan ik een video toevoegen aan mijn website?

In deze handleiding laten we je zien hoe je een video kan toevoegen aan je website.
Er is geen mogelijkheid om een videobestand op de website te zetten. We raden dit ook af. Het vertraagd je website aanzienlijk en heeft een negatieve invloed op de gebruikerservaring van je bezoekers. Het is wel mogelijk om een Youtube bestand te integreren in je site, zodat je bezoekers je website niet moeten verlaten om je video te bekijken.
Om een video toe te voegen aan je website moet er een plaatsje voor deze video voorzien worden. Indien je een bestaande video wil vervangen: Ga dan door naar stap 3.
1. Voeg een "Content" blok toe aan je pagina.
Als je met je muis over je pagina beweegt verschijnen er "plusjes" tussen de bestaande contentblokken. Klik op het plusje op de locatie waar je een video wil toevoegen.
Klik op "Content Columns". De column zal zich automatisch toevoegen aan de site.
2. Voorzie ruimte voor inhoud in de "Content" blok.
Selecteer "Content" en klik op "Add".
Klik door op "Edit Content".
3. Voeg het video code blokje toe aan de "Content" column.
Klik op het plusje links bovenaan in het zijbalkje.
Selecteer "Youtube video" uit de lijst en klik op "Add".
Er verschijnt een leeg vakje waar je code kan inplakken.
5. Haal de video code op van Youtube. Surf hiervoor naar de Youtube video die je wil toevoegen.
Klik onder de Youtube video op "Delen".
Klik daarna door op "Insluiten".
Pas indien nodig de parameters aan (onder de lijn) en kopieer nadien de code (boven de lijn). De code start met "".
6. Ga terug naar Sitemanager en plak de code.
7. Sla de wijzigingen op door te klikken op "Save". Vergeet de site niet te "Publishen" als je klaar bent.