🎄
Van maandag 26 december 2022 t.e.m. 1 januari 2023 sluit het Yools kantoor.
Op maandag 2 januari schieten we uit de startblokken om er samen met jullie een schitterend jaar van te maken.

Yools Helpdesk

Ik heb een vraag over...
SiteManager

Wat is Open Graph en hoe kan ik het gebruiken op mijn website?

In dit artikel leggen we je uit wat de functie "Open Graph" op je site precies doet.
Wat is Open Graph?

Open Graph is een soort van "kaartje" met een foto die verschijnt in je post, zodra er een link wordt gedeeld op een site zoals Facebook. 
Facebook "scraped" (= tekst en foto's van je site haalt om te posten) je webpagina voor de juiste informatie. 
Soms is deze informatie onvolledig of niet wat je zou willen. Via de Open Graph instellingen van je website kan je dit verder gaan personaliseren. Zo heb je optimale controle over hoe je website er uit ziet, gedeeld op sociale media.

De Open Graph instellingen kan je apart instellen voor élke pagina van je website alsook elk apart database item (producten, blogberichten, vacactures,...)
Voor pagina's: Klik op "Page Properties"

Je kan de "Page Properties" van élke pagina op je website wijzigen. Ga dus eerst naar de pagina die je wil wijzigen en klik dan op "Page Properties":

Zorg dat je op de juiste pagina bent waarvan je de "Open Graph" wil wijzigen.
Klik bovenaan in het menu "Project" open. Klik daarna op het submenu "Page Properties"
Bij de "Page Properties" zie je rechts de "Open Graph" instellingen verschijnen. Deze zijn optioneel en hoeven niet allemaal ingevuld te worden. Je kan de titel, beschrijving en afbeelding aanpassen.
Voor database items: Open het item in de database dat je wil aanpassen en ga naar "Open Entry Setup" (wit tandwieltje in blauwe cirkel)
De "Open Graph" instellingen staan onder het onderdeel "Open Entry Setup". Dit kan je openen door op het blauwe icoontje met het tandwieltje te klikken.
Scroll naar beneden en onderaan zie je de "Open Graph" instellingen verschijnen. Deze zijn optioneel en hoeven niet allemaal ingevuld te worden. Je kan de titel, beschrijving en afbeelding aanpassen.

Niet gevonden wat je zocht?

Soms is jouw vraag wat unieker, specifieker,... Dan wat we hier in onze hulpartikelen beschrijven. Je kan hiermee steeds bij ons terecht!

Niet gevonden wat je zocht?