🎄
Van maandag 26 december 2022 t.e.m. 1 januari 2023 sluit het Yools kantoor.
Op maandag 2 januari schieten we uit de startblokken om er samen met jullie een schitterend jaar van te maken.

Yools Helpdesk

Ik heb een vraag over...
Varia

Wat zijn e-mailforwarders? (en waarom stop je best met deze te gebruiken)

Gebruik jij nog een e-mailforwarder? Lees hier waarom je best overstapt op een mailbox.

Als je nog gebruik maakt van een e-mailforwarder dan raden we aan deze regelmatig even te testen om te kijken of de mailtjes nog steeds correct aankomen.

Dat doe je door een testmail naar dit e-mailadres te versturen en te kijken of deze testmail goed is aangekomen in de mailbox van het gekoppelde e-mailadres.

 

Wat is een e-mailforwarder?

Een forwarder (of doorstuuradres) wil zeggen dat er aan dit e-mailadres geen mailbox is verbonden.

 

Wat is het verschil tussen een e-mailadres en een mailbox?

Je e-mailadres is het adres waarop je je post (e-mails) ontvangt. Je mailbox is de brievenbus waar je post (e-mails) in terecht komt.

Vanuit een forwarder kan je ook geen e-mails versturen.

 

Wat wil dat concreet zeggen?

Ik schets het even aan de hand van een voorbeeld met fictieve mailadressen: voorbeeld@yools.be is de forwarder, voorbeeld.yools@gmail.com is de mailbox waar de mails in terechtkomen.

Als een (potentiële) klant rechtstreeks een mailtje stuurt naar voorbeeld@yools.be vanuit hun mailprogramma dan ziet dit mailprogramma dat er geen mailbox verbonden is aan dit e-mailadres maar dat onze server de opdracht geeft om de mailtjes automatisch door te sturen naar voorbeeld.yools@gmail.com.

De mailtjes komen dan terecht in de mailbox van voorbeeld.yools@gmail.com en je kan dan ook enkel antwoorden op deze mail vanuit voorbeeld.yools@gmail.com.

 

Waarom worden forwarders steeds meer afgeraden?

Steeds meer mailproviders laten mails die via of naar een forwarder verstuurd worden niet meer afgeleverd worden. Momenteel is dit nog een kleine minderheid maar een forwarder is dus niet meer zo betrouwbaar als deze een paar jaar terug was. Deze betrouwbaarheid gaat ook steeds blijven verminderen.

Overweeg dus zeker om een mailbox aan te schaffen voor je huidig forward e-mailadres. Zo kan je mails ontvangen én verzenden vanuit dit adres op een betrouwbare manier. Dit kan al vanaf 1 EUR per maand bij bedrijven zoals Combell.

Wil je dit liever (nog) niet doen? Test dan regelmatig dat je e-mailforwarder nog steeds werkt.
 

Niet gevonden wat je zocht?

Soms is jouw vraag wat unieker, specifieker,... Dan wat we hier in onze hulpartikelen beschrijven. Je kan hiermee steeds bij ons terecht!

Niet gevonden wat je zocht?